banner

Belső oldali hőszigetelés, mire ügyeljünk?

Minden épület esetében, főként télen előtérbe kerül a hőszigetelés fontossága. A magas fűtésszámlák elkerülése, a hőveszteség minimalizálása, és nem utolsósorban a környezetvédelem miatt is nagy horderejű döntés a megfelelő megoldás kitalálása. Lakhelyünk eltérő tulajdonságai nagyban meghatározzák a lehetőségeinket. Egy családi téglaépület, vagy rönkház szigetelése nem ugyanolyan lehetőségeket nyújt, mint egy panellakásé, vagy éppen egy régi stílusú bérházé.

Egy jó minőségű házszerkezetnél kezdetben elengedhetetlen a külső szigetelés. Vannak azonban olyan esetek, amikor nem lehet megoldani a külső réteg felvitelét a falra. Ilyenkor az utólagos beltéri kivitelezés a megoldás.

Tippek a beltéri szigetelésre

A belső hőszigetelés, jó hőtartó képesség (téli melegek, nyári hűvös helyek) kialakításához több költséges eljárást is ismerünk. A legtöbb esetben számolunk kell a térvesztéssel és a drágább, nagyobb, időigényesebb munkaköltséggel is. Ha pedig azt keressük, melyik a legjobb megoldás, valószínűleg a vékonybevonatú hőszigetelő megoldások között fogjuk megtalálni a választ. A kerámiatartalmú, festékszerűen felhordható vakolatok gazdaságosak és egyszerűen, mint egy falfestés kivitelezhetőek.

A hőszigetelő bevonat alkalmazási területei- Hol és hogyan?

Sok háztartásban van két vagy háromévente falfestés, tisztasági festés. Aki már többször végigcsinált egy-egy ilyen falszépítést, tudja, hogy feleannyi időt és energiát sem használt fel, mintha falat bontott volna, teljesen újra lambériázta, vagy parkettázta, tapétázta volna a helységeket. A hőszigetelő bevonatok ugyanilyen gyorsan és gondosan alkalmazhatók – akár saját magunk is elvégezhetjük, ezzel megspórolva a mesteremberek óradíját. Sőt komfortérzetet nyújtanak. Az oldalfalak és a mennyezet hideg kisugárzásait a felvitt rétegek csökkentik, ezáltal otthonosabb érzetet nyújtanak. A különböző hőelvezetési anyagok találkozásánál kialakuló hőhidak ellen is védelmet nyújt a falkezelés, és ezzel a hosszabb távon a külső hideg okozta károkat is csökkenti. A hőhidak okozta repedéseket, hidegebb sarkokban kialakuló penészfoltokat is eltűntetik, így szebbé és otthonosabbá válik a kezelt falfelület. A házak szerkezeti kiépítése nagyban meghatározza a belső szigetelést is. Például a könnyűszerkezetes házaknál, vagy a tetőterek beépítésénél, az erkélyek kialakításánál, de még a nyílászárók beépítése esetén is az illesztéseknél nagyobb hézagok alakulhatnak ki, melyek magas fűtésszámláján kívül másfajta, nem csak szemmel látható károkat is okozhatnak a tartószerkezetekben.

A belső hőszigetelést sokan gazdasági megfontolásból választják, tapasztalják meg előnyeit. Azokban az esetekben, amikor a kivitelezést követően a megrendelők és felhasználók véleményét kérdezték, mindenki egyhangúan a felújítást újszerűnek, és utólag is jó döntésnek tartotta.

A sok előnyt még jobban akkor érvényesíthetjük, ha a tervezett helységeket amúgy is fel akartuk újítani, kifestetni, renoválni. Ekkor a legjobb befektetési döntés lehet ezzel a bevonattal a falainkat védeni, így nemcsak további felesleges pénzkiadásoktól, de kétszeres munkavégzéstől is megszabadulhatunk.  Hosszú-és rövidtávon is élvezhetjük a kellemes meleg érzetet a téli hidegekben, az egyenletes hőmérsékletet a szobák minden részében.

A bevonat a penészképződés ellen?

Mint már említettük a beltéri hőszigetelés a penészfoltokat is eltűnteti, és a hőszigetelési anyagának köszönhetően segíti a további penészfoltok megjelenését.

Használata egyszerű! Felvitelének lépései hasonlítanak az egyszerű tisztasági falfestés lépéseihez:

  1. A falat le kell tisztítani: pormentes, száraz, felhordásra alkalmas felületet kell biztosítani. A rászáradt és egyéb penészes maradványokat, foltokat le kell csiszolni, mielőtt megkezdenénk a festést. (A penészes falfelületeket érdemes a folyamat előtt penészölővel is kezelni.)
  2. Glettelés, a fal hibáinak eltűntetése, kiegyenlítése. Ez a folyamat a legegyszerűbb repedések eltűntetésétől, a bonyolult falpótlások, és hibajavításokig bármi lehet, a lakás állapotától függően. (Akár itt mesteremberek segítségét is kérnünk kell.)
  3. Ha pedig mindezekkel végeztünk, csak a hőszigetelő anyag felhordása marad hátra. Nosza rajta! Ez nem nagy ördöngösség!

Talán mindezen eddig felsorolt előnyökért nevezhetjük jó döntésnek a belső hőszigetelést, mely nemcsak a komfort érzetünket növeli, pénztárcánkat kíméli, de egészségünk megőrzésében is nagy szerepet játszik.

Tudja meg, hogy mennyibe kerül, MOST:

Név (kötelező)

E-mail (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Település:

Festendő felület négyzetméterben

Hőszigetelőfesték alkalmazásának helye, Kérem válasszon a legördülő listából:

Egyéb a felhasználással kapcsolatos kérdés, megjegyzés:

ThermoShield hőszigetelő festék ár itt >>