banner

Műemlék épületek hőszigetelő bevonattal történő hőszigetelése

Szeretné tudni, hogy milyen lehetőség van az egyébként szigorú szabályok által védett muzeális jellegű épületek felújítására?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEsetükben a leggyakoribb problémát az jelenti, hogy a Műemlékvédelmi Hivatal csak ritkán engedi hőszigetelésüket, ez pedig sajnos egyet jelent a hőmérsékletingadozás minden hátulütőjével. A falak átnedvesedése és a vakolatban kicsapódó sók viszont jelentősen rontják az épület állagát, és ezzel együtt a bent tapasztalható mikroklímát.

Legyen szó akár műemlék jellegű épületről, akár bármilyen lakóingatlanról, az időjárás viszontagságai bizony egyaránt káros hatást fejt ki rájuk. A csapóeső, valamint a talajból felszálló víz a falakat átnedvesíti, ami nem csak a penész megjelenésének kedvez, de rendkívül hátrányosan befolyásolja a hővezetési képességet. A fűtés során rengeteg energia kárbavész így, s a lakók  még a jelentős kiadások ellenére sincsenek védve a penészesedéstől, valamint annak allergiát kiváltó hatásától.

Összefoglalva tehát a muzeális homlokzattal rendelkező épületek esetében a következő negatívumokkal kell általában számolni:

 • Rendkívül magas fűtési költségek a rossz szigetelés miatt.
 • Kellemetlen belső mikroklíma, rossz hőérzet.
 • A talajvíz sói a vakolat leválásához vezetnek.
 • Megjelenik a penészgomba.
 • A homlokzat kopott, elszíneződött lesz.
 • Gyakori felújítások szükségesek.
 • Nedves falak.
 • Dohos, párás levegő a helyiségekben.

Létezik megoldás a jogszabályok szabta kereteken belül a hőszigetelésre és a felújításra?

A ThermoShield History homlokzati bevonat kiválóan alkalmas a hőszigetelés egyszerű megvalósítására!

Megszabadulna a nedves falaktól, azok minden negatívumával együtt? Szeretné, ha a penésznek esélye sem lenne ingatlanjában? Fontosnak tartja, hogy egészségi állapotán ne hagyjon nyomot muzeális épületének dohos, nedves levegője? A NASA által kifejlesztett alapanyagot használó úgynevezett lélegző homlokzati burkolat képes arra, hogy kiszárítsa a falakat, amelyek gyakorlatilag a bennük levő vizet a kültérbe juttatják, ezzel megvalósítva, hogy a a meleg valóban bent, a hideg pedig kint maradjon a téli hónapokban. Hasonlóképp működik a rendszer nyáron, tehát megakadályozza a burkolat a helyiségek túlzott felmelegedését.Garay tér 2006 festés alatt (10)

Milyen előnyökhöz juthat a ThermoShield History hőszigetelő bevonat használatával?

 • UV védelem: A festékben megtalálható kerámiagömböcskék visszaveri a napsugarak 85 %-át, a színek nem fakulnak a nap hatására, és akár 15 éven keresztül változatlan minőségben szolgálják az ingatlan szépségét.
 • Színtartósság: A különleges összetételnek köszönhetően nem kell tartania a gyors kifakulástól. Amennyiben javításokra van szükség, az alig észrevehetően megoldható.
 • Öntisztító bevonat: Mivel a golyók miatt a bevonat nem képez egyenletes felületet, így a szennyeződések nem tapadnak meg rajta. Egyszerűen, víz és tisztítószer használatával eltávolíthatóak a mégis megjelenő szennyeződések, hiszen az anyag dörzsálló.
 • Ellenáll a vegyi anyagoknak: ismételten a kerámiagömböcskék fontosságára hívnánk fel a figyelmet, amelyeknek köszönhetően a szmog, a savak, az ózon, és a sók sem károsítják a felületet.
 • Rugalmasság: A hagyományos festékekkel szemben a ThermoShield History csökkenti a repedések megjelenésének kockázatát, ezáltal időtálló minőséget biztosít.
 • Védelem a penész és az algák ellen: A homlokzaton gyakran megjelenő zöld foltoktól a továbbiakban nem kell tartani, a mohák, a zuzmók, az algák és a sok gondot okozó penész messze elkerülik a bevonattal kezelt felületet.
 • Vízállóság: A gyakorlatilag hőpajzsként funkcionáló festék nem engedi, hogy a falba nedvesség jusson, az ott megtalálhatót pedig elszállítja, ezáltal kiszárítva azt.

A ThermoShield History számos előnye mellett érdemes azt is megemlíteni, hogy használata egyszerű, akár házilag is felvihető a homlokzatra. Henger, ecset, vagy szórópisztoly segítségével akár a korábbi festékréteg eltávolítása nélkül is szigetelhető az ingatlan, egyszerű festéssel.

Kellemes mikroklíma nyáron is

Az nyilvánvaló, hogy szeretnénk, ha télen nem kellene csillagászati összegeket költeni a fűtésre, de mi a helyzet a nyári meleggel? Műemlék jellegű épületek esetében is fontos, hogy nyaranta a tikkasztó forróság a lehető legkevésbé jusson be a lakásba. A ThermoShield termékével megoldható ez is, ugyanis egyrészt a kerámiagömböcskék visszaverik a napsugarak 85%-át, másrészt gondoskodnak arról, hogy a meleg egyenletesen oszoljon el a homlokzaton.

Nem csak a gömbök felelnek azonban a hőszigetelésért, hanem maga a kötőanyag is, amely a külső levegő páratartalmát a reggeli órákban magába szívja, s ennek párolgásával hűti a helyiségeket a meleg nyári napokon.

A két funkció együttesen teszi lehetővé, hogy elkerülhetővé váljon a hőingadozás, ezáltal kevésbé jelenjenek meg az egyébként sok bosszúságot, és természetesen újabb felújítási munkálatokat jelentő repedések.

A felújítandó homlokzat méretének ismeretében pontosan kiszámolható, hogy Önnek mennyi ThermoShield History bevonatra lesz szüksége. Válassza a korszerű technológiával előállított, már számtalanszor bizonyított terméket akkor is, ha muzeális épület tulajdonosaként vesződik az elégtelen hőszigetelés nehézségeivel!

Tudja meg, hogy mennyibe kerül, MOST:

Név (kötelező)

E-mail (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Település:

Festendő felület négyzetméterben

Hőszigetelőfesték alkalmazásának helye, Kérem válasszon a legördülő listából:

Egyéb a felhasználással kapcsolatos kérdés, megjegyzés: