banner

ThermoShield beltéri falfesték a téli energiamegtakarításért, kellemes klímáért!

ThermoShield hőpajzs belső hőszigetelésre!

InterieurFontosnak tartja, hogy a fárasztó munkanap után otthonába hazaérve ne kelljen szembesülnie csúnya, egészségére is veszélyt jelentő penészfoltokkal, és ne fogadja dohos szag? Megelégelte, hogy nyáron forróság, télen pedig hűvös uralkodik a lakásban? Tudta, hogy létezik egy egyszerű megoldás mindezekre a problémákra?

Hiába a külső homlokzati szigetelés és a nyílászárók cseréje, ha a belső szigetelésre nem fordít elegendő figyelmet. Lássuk előbb, milyen kockázati tényezőkkel kell számolnia, ha elmarad a belső felületek szigetelése!

1. Nedvesség a falakban

Mivel a falak porózus szerkezetűek, így a lakás egyes helyiségeiben keletkezett párát felveszik azok.Mivel a falban levő nedvesség akár 25 %-kal jobban vezeti a hőt, mintha száraz lenne az, így hőhidakként kezdenek el egyes területek viselkedni, és a meleg gyorsan távozik otthonából, vagyis gyakorlatilag az utcát fogja hűteni.

Mivel a talajnedvesség is felszivároghat a falakban, így ennek valahogy távoznia kell onnan. A hagyományos hőszigetelő rendszerek gyakran meggátolják, hogy ez megtörténhessen. Mindezek eredménye télen és nyáron is ugyanaz, vagyis a rossz minőségű belső mikroklíma.

2. Növekvő páratartalom, penészesedés

A falakban levő nedvesség, azok hőmérsékletének csökkenése a legjobb talaj a penészgomba megjelenéséhez. A fekete-szürke foltok azonban nem csak esztétikai problémát okoznak, hanem bizony komoly egészségügyi kockázatot is jelentenek. Az allergiás megbetegedések egy része a lakások levegőjében keringő penészgomba spórákra vezethetőek vissza, de tény, hogy a házipor-allergia is gyakrabban alakul ki nedves környezetben.

A penész nem csak a falakat veszélyezteti, hanem a bútorokat, textíliákat és burkolatokat is, így anyagi károk is számlájára írhatóak. Mivel egy négytagú család körülbelül 20 liter párát termel minden egyes nap, így rendkívül fontos, hogy a páraelvezetésről gondoskodjon. Erre a legjobb megoldás a kereszthuzattal történő, naponta többszöri szellőztetés.

3. Hőhidak kialakulása

Elsősorban ott alakulnak ki hőhidak, ahol a külső levegő nagy felületen hűti az épületszerkezetet. Jellemzően ilyenek a külső falak és a födém, valamint a padló találkozási pontjai, a sarkok, sőt, a nyílászárók környéke is nem megfelelő beépítés esetében. A hőhidaknál egyértelműen sokkal nagyobb eséllyel jelenik meg a penészgomba, mint máshol. A kockázat, mint arról már szóltunk, az egyészség szempontjából is nagy, hiszen az allergia mellett légzőszervi betegségeket és penészt is okozhat a nedvesség, valamint a spórák jelenléte. Rendkívül fontos tehát, hogy a belső falfesték választásával lehetőleg a penészmentesség is elérhető legyen.

4. Levegőrétegek

Mind a fűtésnek, mind az általános fizikának betudhatóan, az otthonában levő levegő sohasem egyféle hőmérsékletű. Míg fentebb melegebb mérhető, addig a talaj közelében általában hűvösebb van. Ha a falak kiszárítását célzó hőszigetelés mellett dönt, csökkentheti a levegő rétegződésének esélyét.

Mit tehet mindezekkel a problémákkal? Lássuk az általános, de korántsem a legjobb megoldást biztosító lehetőségeket!

5. Páramentesítő készülékek

Napjainkban számos olyan berendezést beszerezhetünk, melyek nem csak a falak kiszárításáról gondoskodnak, de a hűtést, valamint a fűtést is lehetővé teszik. Tény azonban, hogy bár a legtöbb ilyen készülék energiatakarékos kialakítással gyártott, de mégis szükségük van energiára a működéshez. További hátrányuk a magas beszerzési költség, valamint az, hogy az olyan egyéb problémákra, mint a hőhidak, a penész, vagy az egyenletlen hőelosztás, nem kínálnak megoldást.

6. Homlokzati szigetelés utólag

Rendkívül magas költségekkel jár, és nem is minden esetben szüntethetőek meg segítségével a hőhidak.

7. Vegyszerekkel a penész ellen

A penésszel való együttélés semmiképpen nem ajánlott, hiszen folyamatosan a levegőbe  kerülnek a betegségeket okozó spórák. Vegyi anyagokkal megszabadulhat a penészfoltoktól, de azzal is számolnia kell, hogy a vegyszerek káros kipárolgása szintén nem a legjobb megoldás akkor, ha az egészséges életmódot tartja szem előtt. Az eredmény fejfájás, és további allergiás tünetek.

Létezik azonban egy beltéri bevonat, amely lehetővé teszi a fenti problémák egyszerre történő megoldását, ráadásul elérhető áron.94nappali

Tartson velünk a továbbiakban is, és tudja meg, milyen előnyökkel jár az Interieur klímafesték használata!

 • Visszaveri a fűtőberendezések hősugarait, ezáltal lehetővé teszi a jobb hőelosztást.
 • Nem párolognak belőle veszélyes anyagok, így családja egészsége biztonságban lesz.
 • Kellemes belső mikroklímát tesz lehetővé  a nyári hónapokban, ugyanis csökkenti a belső páratartalmat.
 • Csökkenti a hőhidak kialakulását, ugyanis a benne levő kerámiagömbök eloszlatják a falfelületen a hőt.
 • A páralecsapódás megszüntetésével a penészgombák nem lelnek táptalajra.
 • Több, mint 4000 kapható színárnyalatával minden lakberendezési stílushoz megtalálható az ideális árnyalat.
 • Akár* maximum 25%-kal csökkenti a fűtési költségeket, hiszen a kerámiagömbökről visszaverődő hősugarak közvetlenül a testeknek adják át a hőt, így az tartósabb, érezhetőbb. (*Az energiamegtakarítás lehetséges mértékéről konzultáljon kollégánkkal)
 • Egyedülálló kötőanyagának köszönhetően a fal „lélegzik”, és a benne levő pára képes távozni onnan.
 • Segítségével drasztikusan javíthat az otthoni klíma, hiszen a nedvesség hiányában sem a penész, sem a házi por nem okoz majd problémát.
 • A felület lemosható, így éveken át új állapotban áll rendelkezésre a lefestett fal. Különösen alkalmas olyan helyiségekbe, melyeknek fala nagy terhelésnek van kitéve, így például a konyhába, előszobába, gyermekszobába. Szennyeződés esetén az egyszerűen, víz és tisztítószer keverékével lemosható.
 • Könnyedén felvihető a felületre, így a fal méretének ismeretében pontosan kiszámítható az a mennyiség, amelyet akár házilag is felhasználhat, ezzel megspórolva még a szakemberre fordítandó összegeket is.

A kellemes belső mikroklíma, az egészségvédelem, és az energiamegtakarítás érdekében érdemes olyan beltéri falfesték mellett letennie voksát, amelyik már számtalanszor bebizonyította hatékonyságát és időtálló minőségét! A ThermoShield neve garanciát jelent mindezekre!

Tudja meg, hogy mennyibe kerül, MOST:

Név (kötelező)

E-mail (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Település:

Festendő felület négyzetméterben

Hőszigetelőfesték alkalmazásának helye, Kérem válasszon a legördülő listából:

Egyéb a felhasználással kapcsolatos kérdés, megjegyzés: