banner

Favédelem hőszigetelő fafestékkel 15 éves időtálósággal!

Kültéri faépítmények időtálló minőségben – tudja, mi a titok?

A fa régóta szolgálja alapanyagként a kényelmet, és esztétikai értéke sem elhanyagolható. Tény azonban, hogy a megfelelő védelem nélkül egy idő után csak gond van vele, és a faszerkezet állapota is képes jelentősen leromlani. A megoldás a favédelemben és a felületkezelésben rejlik, melyek együttes alkalmazásával akár lakása, akár nyaralója kiváló alapjaként szolgálhat a fa.

Thermoshield Nature bevonat- megbízható védelem a fának!

Az időjárás viszontagságai, a nedvesség, az élősködők és az UV sugárzás egytől-egyig nyomot hagynak a természetes alapanyagon. Létezik azonban olyan bevonat, amely mindezektől megvédi a sokak kedvencének számító fát. A ThermoShield Nature használatával a pavilonok, kerítések, erkélykorlátok, faházak és kilógó tetőszerkezetek

 • nem válnak repedezetté
 • nem vetemednek el
 • hosszú időn keresztül mutatósak maradnak.

Nedvesség és napsugárzás – a fa két legnagyobb ellensége!

Gyakran hallani, hogy a víz gyorsan képes nagy károkat okozni a faépítményekben. Nem véletlen, hiszen a nedvesség behatol a rostok közé, hatására megduzzad a fa. További probléma ezzel, hogy a nedvesség táptalajt jelent a gombafajoknak, melyek ha elszaporodnak, akkor nem csak a fa szerkezete károsodik, de rendkívül csúnya elszíneződések is jelennek meg rajta.

A másik kritikus pont a napsugárzás hőenergiája, ami kiszárítja a fát, lecsökkenti térfogatát, majd egy idő után töredezetté válik az alapanyag.

Szeretne mindkét tényező ellen védeni értékes faépítményeit? Fontosnak tartja, hogy ne kelljen évente foglalkozni a felületkezeléssel és a védelemmel? Ebben az esetben tartós és minőségi megoldást kínál a ThermoShield Nature bevonat!

A fa rendkívül szép alapanyag, amely különlegessé teszi az épületeket, kerítéseket. Egyedülálló jellemzője azonban, hogy építőanyagként a beépítés, megmunkálás után él, és folyamatosan reagál az őt ért környezeti hatásokra. A nedvesség felvétel és leadás, a felmelegedés mind olyan problémák, amelyek nyomot hagynak állagát, kinézetén. A ThermoShield termékcsalád használatával azonban akár* 15 évre biztosíthatja a megfelelő védelmet a fa számára.

Tisztában van a profi felületkezelés lépéseivel? Vagy inkább választana olyan megoldást, mely egyszerűen alkalmazható, mégis időtálló minőséget biztosít?

A szakemberek hosszú évekig tanulják, hogy milyen sorrendben, milyen alapozást követően lehet a különféle védőrétegeket, alapozót, gombaölő szereket felvinni a fára. Ha az egyszerűség híve, de a minőségről sem mondana le, akkor a ThermoShield bizonyul a legjobb választásnak. S hogy miért is?

 • A kerámiaszemcséket tartalmazó festék biztosítja a megfelelő hővédelmet a fa számára.
 • A kötőanyag összetételénél fogva nem engedi be a vizet a fába, ezzel optimalizálja a belső nedvességtartalmat.
 • 4000 színárnyalat közül válogathat.
 • Gyorsan szárad, használata egyszerű.
 • Tökéletes fedést biztosít.
 • Mivel oldószermentes, így nem tartalmaz egészségre káros vegyi anyagokat.
 • A tartós színeknek köszönhetően évekig újszerű állapotban tartja a fát.
 • Megakadályozza a penészgomba és az algák felületen való megtelepedését.
 • 15 éven keresztül védi a fa alapanyagokat.

Hogyan működik a ThermoShield Nature bevonat?

Hővisszaverő hatását elsősorban a kerámia gömböcskéknek köszönheti, melyek biztosítják nappal a meleg eloszlását a felszínen, éjszaka pedig annak kisugárzását. Mindennek hála csökken a felület repedezésre való hajlama. Emellett színtől függetlenül lehetővé teszi a nedvesség tárolását, aminek párolgásával hűthető a faszerkezet, vagyis védve lesz a nap hőenergiájától.

Hőpajzsként véd a felmelegedés ellen

A tikkasztó nyári hőségben is lehetővé teszi a bevonat egyedülálló összetétele, hogy a faanyagból készült ingatlanon belül akár* 5-8 fokkal is hűvösebb legyen. A kerámiagömbök visszaverik a napsugarak körülbelül 85 százalékát, ezzel elérve a hőpajzsként történő funkcionálást. (*Az energiamegtakarítás lehetséges mértékéről konzultáljon kollégánkkal)

Felvihető házilag is?

A ThermoShield Nature nagy előnye, hogy nincs szükség szakemberre, és akár házilag, ecsettel, hengerrel, vagy szórópisztollyal is felvihető a kívánt fafelületre, miután azt tiszta és száraz.

A bevonatnak két típusa létezik:

 • A színkártya alapján keverhető alaptípus elfedi a fa erezetét.
 • A lasur változatot csak új felületekhez ajánlják a szakemberek, ezen keresztül ugyanis átsejlik a fa erezete.

Tudjon meg többet arról, pontosan mennyi ThermoShield Nature bevonatra van szüksége a kezelni kívánt fafelülethez, és tegye le voksát olyan minőség mellett, mely már számtalanszor bizonyított a favédelem, és a felületkezelés területén!

Tudja meg, hogy mennyibe kerül, MOST:

Név (kötelező)

E-mail (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Település:

Festendő felület négyzetméterben

Hőszigetelőfesték alkalmazásának helye, Kérem válasszon a legördülő listából:

Egyéb a felhasználással kapcsolatos kérdés, megjegyzés: